Mit tegyünk a nagy akril akvárium fenntartása érdekében?

- 2022-08-10-

Mindenképpen jó környezetet szeretnénk teremteni a halak számára, és meghosszabbítani az akril akvárium élettartamát, akkor mit tegyünk a nagy akril akvárium fenntartása érdekében? Itt vannak a követendő lépések:


1Napi akvárium karbantartás

Ügyeljen a valós idejű vízszintre, fecskendezzen be időben új vizet, cserélje ki a vizet a sárkányhalak számára, és cserélje ki a víz egyötödét-negyedét a plexi akváriumban; Ellenőrizze az akriltartályban lévő víz hőmérsékletét. Jobb, ha a hőmérsékletet 28 és 29 fok között tartja; Ellenőrizze, hogy a tartályban lévő berendezés megfelelően működik-e; Ellenőrizze a sárkányhal állapotát; Ügyeljen a napi táplálékfelvételre és a rendszeres időre; Tisztítsa meg a szennyeződéseket és hulladékokat a tartályban, és cserélje ki a tisztítószűrő pamutot.


2Karbantartás kéthetente vagy havonta

Ellenőrizze, hogy a vízminőség PH értéke a gyenge lúgosság tartományán belül van-e; Az akril akvárium tisztaságától függően cserélje ki megfelelően az aktív szenet a szűrőrendszerben.


3Akril akváriumok karbantartása félévente

Ellenőrizni kell, hogy az akvárium akril szűrőanyaga elöregedett-e, és ki kell-e cserélni; Cserélje ki a tartályban használt műanyag tömlőt.

1. Egy nagy akvárium fenntartásához a legfontosabb, hogy azonosítsuk azokat a kulcselemeket, amelyek hiányoznak belőle, és megvizsgáljuk, hogy az egyes elemek aránya megfelelő-e. Ha kevesebb elem hiányzik belőle, akkor az egyes elemek aránya közelebb kerül a természeti adottságokhoz, és kevesebb lesz a karbantartási munka. Ellenkező esetben több karbantartási munkára lesz szükség.

2. Ha a haltenyésztéshez használt "csupasz tartály" csak víz alatti biokémiai szűrővel van beállítva, a tartály nagyon telinek tűnik. Általában az etetett hal sűrűsége gyakran eléri azt a felső határt, amelyet az akvárium szűrője elbír. Ebben az esetben a baktériumok és a halak aránya kiegyensúlyozatlan lesz. Ha ezt a fajta akváriumot karban kell tartani, a halak mindennapos etetése mellett rendszeresen ki kell szívni a visszamaradt csalit és ürüléket az akvárium alján, és a vizet gyakran kell cserélni, hogy jobban híguljon. a káros hulladékok a tartályban. Magas vízhőmérséklet esetén a levegőszivattyút kell használni a levegő pumpálására, aminek a halfajtától függően konkrét döntéseket kell hoznia.

3. A második beállítás egy "nagy díszakvárium vízinövényekből" biokémiai szűrőkkel, fenékhomokkal, nagyszámú vízi növényzettel, algákkal, amelyek garnélarákot és kevés halat fogyasztanak. Ebben az akváriumban a közönséges plankton kivételével minden fő elemnek teljesnek kell lennie. Valójában ennek a vízi ökológiai nagyméretű díszhalas akváriumnak a karbantartása nagyon egyszerű, de nem lehet teljesnek ítélni. Ebben a rendszerben a különböző elemek aránya kiegyensúlyozatlan. Mivel kevés hal van a tartályban, kevés az anyagcsere-hulladék, és viszonylag sok a vízinövény és a baktérium, a víztest "negatív táplálkozás" állapotában van, ami a vízinövények gyors növekedéséhez vezet. a akvárium és az egész rendszer összeomlása. Rendszeresen kell metszeni, hogy eltávolítsuk az elhalt leveleket és a korhadt leveleket, és ügyelnünk kell a vízinövények növekedési sűrűségének beállítására.


Itt vannak a készségek a nagyméretű akril akvárium karbantartásához? megtanultad? Probléma esetén kérjen ingyenes konzultációt.