Az akrillemez két alapvető hajlítási folyamata

- 2023-08-02-

Az akrilnak kiemelkedő előnyei vannak a plaszticitás terén, ma arról fogunk beszélni, hogyan lehet a végső akriltermékeket meleghajlítással elérni.

 

Akril lapok általában kétféle hajlítási eljárást.

Az egyik a részleges meleghajlítás. Egy bizonyos méretű akrillap elkészítéséhez használjon magas hőmérsékletű formázórudakat a megfelelő pozícióba való melegítéshez és olvasztáshoz. Általában az extrudált vagy jó higroszkópos akrillemezek melegítési hőmérséklete 130-135 °C, öntött akril lap általában 140-145. Ha az akrillap nem szűz új anyagokat tartalmaz (beleértve az újrahasznosított akrilt is), a melegítési hőmérséklet viszonylag alacsonyabb lesz, mint a szűz új akrillapoké. Eközben nem alkalmas túl hosszú ideig melegíteni ezzel a fajta eljárással. Ha túl vastag akril lapokat hajlítani, nem alkalmazható erre a feldolgozásra.

    


A második hajlítási folyamat a teljes akrillapok felmelegítése és a hajlítás formák segítségével történő befejezése. Az adott formájú formákat előre elkészítjük. Ezután tegye az akril lapot a formákra együtt sütőbe, kalibrált helyzetbe, majd tapasztalt munkások felügyeletével. Az akrillap meglágyul és a formára illeszkedik a magas sütési hőmérsékleten. A folyamat során ellenőrizni kell a hőmérsékletet, lehetne legyen túl magas hőmérséklet. Végül mozduljunk ki a formákból, várjuk meg az akril kihűlését és formázását. Ezután szerezze be a testreszabott hajlított termékeket. 

      



A Kingsign különféle típusú akrillapokat gyárt, legyen az kicsi vagy nagy, az akrillal és a mi gyártásunkkal is rendben van. Küldje el nekünk kérdését, ha szüksége van.